Η “Κόκκινη κλωστή…” σας καλωσορίζει στο νέο της χώρο.

Εργαστήρια παιχνιδιού

Η κόκκινη κλωστή σας καλωσορίζει στον καινούργιο της χώρο.

Ένα χώρο παιχνιδιάρικο και φιλόξενο που χωράει όλη μας την όρεξη για παιχνίδι, δημιουργία και προσωπική έκφραση. Συνεχίζουμε για 11η χρονιά και φέτος, με αγάπη και μεράκι, να δημιουργούμε τη συνθήκη εκείνη που επιτρέπει σε παιδιά και ενήλικες να εξωτερικεύουν τα συναισθήματά τους, να δημιουργούν σχέσεις αλληλεπίδρασης μεταξύ τους, να επικοινωνούν, να εκφράζονται δημιουργικά, να καλλιεργούν το αισθητήριό τους μέσω της τέχνης.

Στα παιδικά εργαστήρια στόχος, όπως κάθε χρόνο, είναι η ολόπλευρη ανάπτυξη του παιδιού. Το παιδί, η ανάγκη του για παιχνίδι και ελεύθερη έκφραση, η ανάγκη του να επικοινωνήσει ισότιμα, να ακούσει και να ακουστεί τοποθετούνται στο κέντρο της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Η παρουσία του ενήλικα παιδαγωγού είναι αυτή που διασφαλίζει στα παιδιά μία ισότιμη παιδαγωγική συνθήκη. Μια συνθήκη παιχνιδιού, δηλαδή, στην οποία ο καθένας καταλαμβάνει το χώρο που του αναλογεί, χωρίς να αδικείται ή να αδικεί, είναι ελεύθερος να αυτοσχεδιάσει χωρίς το φόβο της κριτικής και συγχρόνως, μαθαίνει να αποδέχεται και να μην κρίνει το διαφορετικό. Παράλληλα, ο παιδαγωγός είναι το πρόσωπο που εξασφαλίζει ένα πλήθος ερεθισμάτων σε σχέση με το κομμάτι της τέχνης. Ερεθίσματα που οδηγούν φυσικά και αβίαστα στην καλλιέργεια του νου και των συναισθημάτων και στην ανακάλυψη του εαυτού και της αξίας του μες στην ομάδα. Σε μια τέτοια διαδικασία μαθαίνει να τοποθετεί το εγώ του μέσα στο σύνολο με αυτοπεποίθηση, να χτίζει σχέσεις εμπιστοσύνης και αλληλοσεβασμού, να βιώνει τη χαρά του να μοιράζεται, να συνυπάρχει, να συνεργάζεται και να συνδημιουργεί.

Το θεατρικό παιχνίδι, το παραμύθι, τα εικαστικά, η αφήγηση, η μουσική, ο χορός, η ελεύθερη κίνηση, το κουκλοθέατρο είναι κάποια από τα υλικά που συνθέτουν το παιχνίδι μας!!!

Με το καλό ν΄ανταμώσουμε!…

 

02-ergasthria-kokkini-klosti-2016-17

Πίσω